İZMİR / SELÇUK - Selçuk Mesleki Eğitim Merkezi

Mrt

Okulumuz Selçuk Mesleki Eğitim Merkezinde Nisan ayında yapılması planlanan kalfalık-ustalık sınav programı sınava girecek tüm öğrencilerimize bildirilmiş olup hazırlanmıştır.

Mrt

18 Mart, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılında; bu toprakları bize vatan, Çanakkale'yi geçilmez kılan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları kahraman şehitlerimizi saygı ve minnet ile anıyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı, Anadolu’da milli mücadele devam ederken Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan, Osman Zeki Üngör tarafından bestesi yapılan marştır. 12 Mart 1921’de TBMM tarafından milli marş olarak İstiklal Marşı kabul edilmiştir.

Mrt

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda tüm öğrenci ve personellerimiz ile deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirdik.

USTAÖĞRETİCİLİK BELGESİ İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR VE SÜREÇ

Ustalık veya iş yeri açma belgelesinden herhangi birine sahip olanlar ya da en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, uzaktan veya yüz yüze eğitimle yapılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu tamamlayanlardan e-sınavda başarılı olan adaylara usta öğreticilik belgesi verilir. Usta öğreticilik belgesi; ustalık belgesi, işyeri açma belgesi veya en az ön lisans diploması ile birlikte kullanılır. Usta Öğreticilik Kursu kayıtları yıl boyunca devam etmektedir. Usta Öğreticilik (İş Pedagojisi) Kursu için başvuru yapan adaylar, uzaktan veya yüz yüze eğitimi tercih edebilecek olup uzaktan eğitimi tercih eden adayların eğitimi, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi üzerinden yapılacaktır. Uzaktan eğitimi tercih edenlerin de sınavları, e-Sınav uygulaması olarak yapılacaktır.

Şbt

Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Serkan ATLAN, Şube Müdürümüz M.Halis DEMİR okulumuzu ziyaret etti.

Şbt

MEB Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü 02.02.2024 tarihli ve 2024/36 sayılı genelgesi doğrultusunda okulumuz Selçuk Mesleki Eğitim Merkezi yönetici ve tüm öğretmenlerine İş Sağlığı Güvenliği Farkındalık Eğitimi verildi.

Şbt

Yeni okul müdürümüz VAHİT SÜRER görevine başladı.

Eyl

19 Eylül 2023 Salı günü okulumuzda Selçuk İlçe  Sağlık Müdürlüğünce  hazırlanan ilkyardım eğitimi  Sayın Yeter Tekemen tarafından öğrencilerimize ve öğretmenlerimize verildi.

Eyl

Okulumuz Selçuk Mesleki Eğitim Merkezi ve Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile hazırlanan Ahilik Haftası ilçemizde coşkuyla kutlandı.

Haz

Türkiye Çevre Haftası ve etkinliklerinin düzenlenmesine dair kutlamalar her yıl yeni bir temayla kutlanmaktadır.

Haz

SELÇUK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ'NDEN İLÇEMİZ ORTAOKULLARI SON SINIF ÖĞRENCİLERİNE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TANITIM GÜNLERİ DÜZENLENDİ.